reede, 18. märts 2016

Küsitluse koostamine ja läbiviimine

Kohe pärast koolitust hakkasime peas küsimusi ketrama, et kuidas ja milliste küsimustega teada saada kõige rohkem kolleegide digioskuseid. Alustades sellest, et "kas sul on nutitelefon" ja lõpetades küsimusega "milles tunned ennast kõige tugevamini kasutades digiseadmeid". Peame tõdema, et meie kaastöötajad on kõik põnevil nn. käimasolevast majasisesest digiprojektist ja on väga usinad küsimustiku täitjad. Küsimused läksid teele esmaspäeval, 14. märtsil, täna on 17. märts ja vastuseid on saabunud 21-st 17, üliäge ju! :) Käiakse ka arutamas ja nõu saamas, et kas seda või teist asja võib teha! Üks meeskond tuli ja hõiskas, et meil on mõte valmis ja võime kasvõi kohe ära teha! Mulle tundus, et oli nagu väike pettumuse noot õhus kui andsin mõista, et alles järgmisel nädalal käivitame digitunnid! 
Aga nagu Maila mainis, ei läinud küsimustiku koostamine päris plaanipäraselt. Graafikus, mille me koolituse viimasel päeval koostasime, oli kirjas, et küsimustiku teeme keskkonnas mqlicker. Võtsin lahti nimetatud lehekülje, tekkis kohe paanika, et appi-appi, mitte midagi ei saa aru. Tunnistan ausalt, et ei osanud kuidagi seal ringi liikuda ja nii sai tehtud ikkagi varem kuuldud ja pisut paremini tuntud docs.google.com lehe peal. Pisut jäi muidugi kripeldama, et esmalt planeeritud küsitluse koostamise koht ei läinud käiku!
Üks asi veel küsitluses, mida kahetsesime - nimelt saame vastused anonüümselt. Hiljem analüüsides mõistsime, et oleks ju tore olnud individuaalseid oskusi teada saada! Mis tehtud see tehtud, õpime ju ikka oma vigadest!

1 kommentaar:

  1. 1. Mida õppisime
    * Arvame, et antud blogi lugedes saime küll väga hea õppetunni selle kohta, mismoodi peaks blogi kirjutama. Tegemist on äärmiselt põhjaliku, ülevaatliku, kirjeldava ja emotsioone täis blogiga. Ka meie peaks oma blogi niimoodi koostama.

    2. Mida tundsin
    *Tundsime seda suurt rõõmu ja emotsiooni. Lugedes tekkis tunne, et ma istuks koolitusel ja kuulaks seda sama juttu kas Maila või Maarja suust otseülekandena.

    3. Soovitused
    * Nagu me aru saame, siis särasilmsed juhid ees on kaasa haaranud ka terve kollektiivi ning suurem puudus on ka pigem riistvarast. Seega soovitus oleks leida eelarves see rida, kus saaks muretseda endale isiklikud esmatarbevahendid (nt. projektor:)). Sellisel juhul on koolitusi lihtsam teha ja planeerida. Tulemuslikkus on ka parem.
    Meil on tunne, et järgmise selleteemalise koolituse teete juba teie!

    VastaKustuta