reede, 11. märts 2016

Tere! 
Selja taga on kaks koolituspäeva 10.-11. märtsil koolitusel "Õppeprotsessi juhtimine digiajastul"  Viljandi Gümnaasiumis
Kuna ühe meie koolitaja sõnul mõjutab inimest VÄGA palju keskkond, mis teda ümbritseb, siis esmalt Viljandi Gümnaasiumist. Olen seal varasemalt käinud vaid ühe korra- Ugala etendust "Oleanna" vaatamas. Palun vabandust siinkohal väikese kõrvalpõike eest, kuid pean lihtsalt ütlema, et see etendus oli väga hea. Eriti soovitan kõikidel õpetajatel see ära vaadata. Ja muidugi armas noor näitlejanna Klaudia Tiitsmaa on võrratu! 
Aga Viljandi Gümnaasium. Me saime õnneks näpistada pisut aega lõunapausist ja meile tehti kiirekskursioon koolimajas. Väga eriline maja, kus ajalugu (vana maja) sulab kokku maastikku imepäraselt sobiva uuega (majaga). Tõesti väga meeldis. Nagu Maarja ütles, et see kool on täpselt selline, kus ise tahaks õppida. Meie koolitusel osales ka Viljandi Gümnaasiumi meeskond (naiskond peaks vist ütlema?), mis tõestas, et selles majas on inimesed sama meeldivad nagu maja. 
Väga avaldas muljet kunstiklass.

Kui lühidalt öelda, siis koolitajate ülesandeks oli meid mõtlema panna. Et me koolituse lõpuseminaris saaks rääkida oma projekti ellu viimisest. Projekti idee oleme valinud nende, vähemalt 15 idee hulgast, mis meil juba esimesel koolituspäeval pähe turgatavad. Siinkohal pean ütlema, et kuna koolitusele tulles oli minu peas täpselt 0 ideed, siis mul oli kerge paanika, et kust need 15 tulema peaks! Aga nad tulid. No mitte just 15 ja kuna osalemas oli peale koolide ka üks lasteaed, siis spikerdasime ka nende ideid. Ja muidugi lubasime lahkelt omi ka neile. Motivatsiooni oskas imepäraselt tõsta esimese päeva koolitaja Mario Mäeots. Palju ideid ja lootust oma ideed ka realiseerida, tõi meile Meeri Sild. Mõtlemisainet tundus õhtuks olevat. Selgus, et peale meie, kahe valgaka, ei tulegi keegi hotelli! Ajurünnak tuleb teha kahekesi. Aga enne seda koos kursusekaaslastega Grand hotelli õhtusöögile. 

Ma ei hakka siin üldse neid kadedaks ajama, kes ei osalenud, sellepärast ei hakka kirjeldama, mida sõime. 
Meil tuli MUIDUGI ka kodune töö- väikesed mõttetalgud hotellis.

Sellel pildil nähtav hetk on selline, kus minut hiljem on telekas kinni, arvuti lahti ja mõttetöö käib. Kui te ei usu.... no siis te lihtsalt ei usu! :) 
Teine koolituspäev oli täis uusi teadmisi, ja motiveerivat esitust. Raimo Ülavere aitas meil mõelda oma projektiideede üle- kas neid on raske või kerge teostada ja milline on tegevuste mõju, suur või väike. Siit koorubki välja idee, mida on mõistlik ellu viia. Päev oli väga tulemuslik. See pole kindlasti lõplik, aga meie Maarjaga küll ei uskunud, et teise päeva lõpuks valmib meil oma projekti ellu viimiseks selline plaan- koos ajakava ja vastutajatega. Uskumatu! Siiras tänu kõigile ja hoiame motivatsiooni kõrgel, hakkame oma projekti ellu viima ja anname kursusekaaslastele teada, kuidas läheb. 



Tegevus
Aeg
Vastutaja
1.      Koosolek. Info meie projektist.
14.03.2016
Maila
2.      Küsitluse koostamine, läbiviimine, analüüs.
15.03-16.03.2016
Maarja
3.      Koosolek.(Mida teada saime, kes on milles tugev)
21.03.2016
Maila
4.      Rühmameeskondade toetamine ülesande valimisel.

22.03-27.03.2016
Õpetajad, Maila, Maarja
5.      Iga meeskond on valinud endale digitunnis esitletava ülesande.
28.03.2016
Õpetajad
6.      Koosolek. Algavad esitlused. (Igal esmaspäeval juba toimuvates infotundides)
28.03.2016-02.05.2016  igal esmaspäeval
Maila, Maarja, õpetajad
7.      Koolituse veebiseminar, kus anname ülevaate projekti käigust
04.04.2016 kell 16.00-17.00
Maila, Maarja
8.      Kogu projekti läbiviimise käigu dokumenteerimine (pildid, videod jms)
pidev
Maila, Maarja
9.      Kokkuvõte. Tagasiside.

09.05.2016
Maila, Maarja, õpetajad
10.   Koolituse lõpuseminar
20.05.2016
Maila

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar